Onderhandelen bij keukens

Onderhandelen bij keukens

Één ding is zeker: onderhandelen over de prijs van een nieuwe keuken is gebruikelijk  Het is bijna nooit het geval dat bij een keukenzaak niet iets van de prijs af kan. Maar hoe pak je dat aan en krijg je de maximale korting in een keukenzaak?

WEES VOORBEREID

Wil jij ook met korting een keuken kopen? Het is belangrijk om je goed voor te bereiden voordat je een bezoek brengt aan de keukenboer.. Denk goed na over welke onderdelen terug moeten komen. Een vaatwasser, een koelkast, een oven, een kookplaat en misschien ook wel een Quooker? De verkoper zal zijn best doen om al deze onderdelen in de keuken te plaatsen. Doe daarom van te voren onderzoek. Op de websites van de keukenaanbieders zijn de exacte prijzen van de keuken zoals jij hem graag wilt vaak niet te vinden. Je vindt er alleen richtprijzen. 

KEUKENVERKOPERS

Consumenten vinden hoge korting en aanbiedingen vaak interessant. Feit is dat hoge kortingen doorgaans worden gegeven bij (te) dure producten. Het is leuker om een keuken van €20.000 euro te kopen met 20% korting, dan een keuken van €16.000 waarbij er over de prijs niet te onderhandelen valt, toch? Het is een psychologisch spel waar de meesten aan mee doen.

Keukenverkopers passen korting toe om je over de streep te trekken, of proberen je te verleiden met allerlei extra’s. Zij geven jou een speciale korting, wat jou kan overtuigen. Maar laat je niet direct overhalen door het gevoel dat jij “speciaal’’ bent, vaak kan er namelijk nog veel meer van de prijs af! 

HOE KUN JE HET BESTE MET DE KEUKENVERKOPERS OMGAAN?

  • Vertel nooit gelijk je maximale budget. Verkopers zullen nooit lager gaan dan dit bedrag
  • Neem niet direct iets gratis aan. Wanneer je dit doet kun je snel de verplichting voelen om hier ook iets te kopen
  • Wees niet te enthousiast, dan betaal je altijd te veel
  • Zorg dat je alle wensen en behoeften duidelijk op papier hebt voordat je naar de keukenwinkel gaat. De verkoper kan je meerdere opties geven en je bent minder snel geneigd om direct een keus te maken
  • Hou zelf de leiding in het gesprek. Een verkoper wil snel de overhand nemen zodat jij instemt met zijn voorwaarden
  • Trap niet in de woorden: “Velen waren je voor!”, of“Dit is een gewilde keuken”. Deze woorden kunnen je triggeren om deze keuken te kopen of op de actie in te gaan.
  • Vertel dat je ook bij concurrentie bent geweest en daar een nog scherpere prijs kreeg

HULP NODIG BIJ ONDERHANDELEN?

Heb je het gevoel dat je toch te veel betaalt voor een nieuwe keuken en vind je afdingen lastig? Schakel dan FiftyFiftyDeals in! Wij helpen jou met een keuken voor dé scherpste prijs.


Vindt onderhandelen leuk
Gert Boerema
Heb je een vraag?

Neem contact op met ons!