HOE ONDERHANDEL IK OVER MIJN CAMPER OF CARAVAN?

HOE ONDERHANDEL IK OVER MIJN CAMPER OF CARAVAN?

Onderhandelen bij je camper of caravan is nagenoeg hetzelfde als bij de auto. Voor een aankoop van een caravan of camper zijn er een aantal overwegingen waar je rekening mee moet houden. Wil je liever een gebruikte of een nieuwe? Liever bij een particulier of bij een dealer? 

HET VERSCHIL TUSSEN NIEUW OF TWEEDEHANDS

Een nieuwe caravan of camper kun je volledig naar wens aanpassen en inrichten. Hoe leuk is dat! Bij de aanschaf van een nieuw exemplaar krijg je garantie en kun je de eerste jaren zorgeloos genieten. Een nieuw voertuig is ontwikkeld met de laatste trends in comfort, rijeigenschappen, elektronica etc. Voor alle luxe en nieuwigheid betaal je vaak wel een hoge prijs. Gelukkig is er vaak wel onderhandelingsruimte. 

Een tweedehands voertuig is vergeleken met een nieuwe  natuurlijk een stuk goedkoper en de afschrijving lager . Bij een gebruikt voertuig is er vaak wel iets op te knappen. Dus als je van klussen houdt, is een occasion echt een uitkomst voor jou. Er zijn veel tweedehands modellen op de markt, dus de keuze is reuze!

CAMPER OF CARAVAN BIJ EEN PARTICULIER KOPEN

Twijfel je of je wilt kopen bij een particulier? Particulieren hanteren vaak een lagere prijs dan dealers. Een particulier heeft meer onderhandelingsruimte dan een verkoper bij een dealer omdat voor hem geen vaste bedrijfsregels gelden. Zoek wel van te voren uit wat een realistische prijs is voor het voertuig, zodat je niet te veel betaalt. Controleer bij een gebruikt model ook altijd de belangrijke onderdelen zoals de oplooprem, de koppeling, de uitdraaisteunen, de banden en het apparatuur. Vraag ook altijd naar handleidingen en gebruiksaanwijzingen voordat je straks voor verrassingen komt te staan. Een belangrijk onderdeel van kopen bij een particulier is het vastleggen van de aankoop. Laat onder dit document door beide partijen een handtekening zetten. Dit document is namelijk rechtsgeldig en dat is wel zo fijn als er onenigheid ontstaat. 

CAMPER OF CARAVAN BIJ EEN DEALER KOPEN

Het voordeel bij een dealer is dat je bijna altijd garantie op je aankoop hebt. Stel er gaat 2 maanden na aankoop buiten jouw schuld iets kapot, dan kun je gewoon terug gaan en het laten maken. Bij een bedrijf behoort inruil ook tot de opties. Zo ben je meteen van je oude caravan of camper af. Een verkoper zal altijd een hoge verkoopprijs hanteren, omdat zij weten dat de kopers gaan afdingen. Ga dus niet te snel akkoord met een prijs. Wees bij de verkoper ook nooit té enthousiast, dan weet je namelijk zeker dat je de hoofdprijs gaat betalen.

HULP NODIG BIJ ONDERHANDELEN?

Vind je onderhandelen teveel gedoe of ben je er gewoon niet goed in? FiftyFiftyDeals kan jou helpen!  Vertel ons welk model je graag wilt hebben en wij zorgen voor de scherpste prijs. Benieuwd hoe? Lees hier onze werkwijze


Vindt onderhandelen leuk
Gert Boerema
Heb je een vraag?

Neem contact op met ons!